Wat is je godsdienst waard?

Er werd een nieuwe Imam toegewezen aan een moskee in Londen. Om erheen te gaan nam hij dagelijks dezelfde bus, met meestal ook dezelfde begeleider.

Op een dag vergist die begeleider zich bij het afrekenen van het ticket en geeft hem 20 cent teveel terug. De Imam ontdekt de fout wanneer hij, eens hij is gaan zitten, zijn wisselgeld telt. Hij denkt bij zichzelf dat hij de 20 cent moet gaan teruggeven, maar dan weer zegt zijn innerlijk dat het toch maar een belachelijk bedrag is en dat de conducteur er toch niet om zal malen. «De vervoersmaatschappij verdient zoveel geld – die zullen die povere 20 cent niet missen in hun boekhouding.» Hij bedenkt dat hij het geld kan houden en het beschouwen als een geschenk uit de hemel.

Bij zijn halte aangekomen, staat de Imam op en bedenkt zich. Voor hij afstapt, gaat hij naar de begeleider en geeft hem de 20 cent met de woorden:  «Je hebt me teveel teruggegeven.» Waarop de begeleider glimlacht en zegt: «U bent toch de nieuwe Imam van de moskee, niet? Wel, eigenlijk overwoog ik al een hele tijd om uw moskee eens te bezoeken om over de Islam te leren, en ik gaf u met opzet teveel wisselgeld om te zien hoe u zou reageren.»

Toen hij uitstapte voelde de Imam zijn benen beven en hij was bijna ineengezakt. Hij herpakte zich, steunend tegen een paal en keek met tranen in de ogen naar hemel:

«Allah! Ik had de Islam bijna verkocht voor 20 cent!!!»

Moraal van deze les:

Muslims in niet-Islamitische landen, jullie staan in de frontlijn!

Jullie zijn de ambassadeurs van de Islam!

Misschien zijn jullie voor sommige niet-Muslims het eerste en enige concrete beeld dat ze ooit van de Islam te zien zullen krijgen! Zorg dat je niet faalt! Onteer de Ummah van Muhammad (vrede en zegeningen over hem) niet!

Vergeet nooit dat mensen het proces van de Islam maken
op basis van wat jij zegt en doet!

BRON onbekend – ontvangen via rondzendmail
Zoals dat gaat met rondzendmails : iemand kan ze bewerken. Ik vond wel een bijna identiek verhaal waarin de imam een student geworden is. Om de een of andere reden ‘voelt’ de versie van de imam aannemelijker aan. Maar wat ècht telt, uiteraard, is de morele les… We weten zo vaak wat we horen te doen … en zijn soms geneigd het toch niet te doen, uit gemakzucht of “gène” tegenover de omstaanders … en onbewust van de mogelijke gevolgen voor hun beeld over Islam.

 

Dit verhaal dook op in een “INSPIRATIE” verhaal op youtube,
met nog veel meer moois!

https://www.youtube.com/watch?v=H63auj6GHAA

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muslim zijn is..., Sprokkels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.