Knappe grieten in een bubbelbad?

Een pertinente vraag, beantwoord door Sheikh Yusuf Estes

“72 maagden in het Paradijs …
Ik zou graag weten wat Islam hierover zegt”

Dankjewel dat je de tijd nam om ons te schrijven. Het is ons een genoegen de Ummah van Muhammad (vrede en zegeningen over hem) te dienen. Uw vraag is een goede vraag, en we hopen er ook een goed antwoord op te kunnen geven, insh’Allah.

Je vroeg:  “Zou u alstublief het concept van de “Hur” willen uitleggen dat in de Quran voorkomt. Waarom zijn ze altijd kuis, mooi, maagdelijk en vrouwelijk, nooit mannelijk?”

Eerst en vooral moeten we vertrekken van een goed begrip van de Arabische woorden.

HET GEBRUIK VAN KLASSIEK ARABISCH

In de tijd toen de Openbaring van de Quran door Muhammad (vrede en zegeningen over hem) werd voorgedragen, was dit de betekenis in het klassiek Arabisch:

Hur’ein is opgebouwd uit de woorden ‘Hur’ en ‘Ein’. Het woord “Hur” is het meervoud voor “Ahwar” (mannelijk) zowel als voor “Hawra” (vrouwelijk), wat letterlijk betekent ‘wit-ogig’, of mensen die opvallen door “Hawar” (wat betekent ‘intense witheid van de oogbol en stralend zwart van de pupillen’, ref. Qamus), vandaar de ‘zuiverheid’ (ref. Tafsir al’Tabari en Tafsir al-Razi in 3:52).

Wat betreft de zin “Daarin vervat liggen zowel ‘Ayan’ (mannelijk) als ‘Ainao’ (vrouwelijk)”: dit werd ook gebruikt voor het beschrijven van de prachtige ogen van het wilde rund, dat blonde ogen heeft. In het algemeen bedoelt men met dit woord ‘allerprachtigste ogen’, ongeacht het geslacht van de persoon. Daaruit blijkt dat de beste vertaling om de juiste betekenis van Hur’in weer te geven zou zijn: “Gezellen, zuiver, met prachtige ogen”, en dat het zowel op mannen als vrouwen slaat.

Eerst en vooral staan er enkele fouten in wat u in uw vraag zegt. Er wordt wel degelijk melding gemaakt van “mannen” in Jennah (het Paradijs). Het zijn jonge mannen die altijd glimlachen en schuchter overkomen, en zij zijn de beste bedienden voor hen die het Paradijs verwerven. De “Huri” worden vermeld als “Hurlayn” (twee vrouwen). Een vertaler heeft naar die twee verwezen (op basis van andere verzen en Ahadith) als “twee eeuwige maagden”.

Net als de mannelijke, zijn ook zij schuchter en bedienen zij de mensen van het Paradijs. Het feit dat ze eeuwig zijn en nooit op een seksuele manier werden aangeraakt, “door man noch Djinn”, is voldoende bewijs voor het feit dat het hier helemaal niet om seks gaat.

Ten tweede:
In Jennah zijn de zaken helemaal anders dan op aarde.  Terwijl hier op aarde niets volmaakt is,  is in Jannah ALLES absoluut perfect, en dat is zo voor elk individu.  Het voedsel in het Paradijs is onbeschrijflijk en de geluiden die er klinken kunnen we ons niet eens inbeelden. De zaken van deze wereld zullen we minderwaardig vinden, en in niets te vergelijken met de zaken van het Paradijs.

Ten derde: het doel van de Muslims is niet om naar Jennah (het Paradijs) te gaan voor de meisjes en de seks.

Laten we het volgende in gedachten houden:

De Quran beschrijft de ‘Huri’ op verschillende manieren   als wezens die “hun blikken intomen (kuisheid)”, die een “bescheiden oogopslag” hebben en “grote prachtige ogen”, “als parels”, “echtgenoten”, “gezellen van dezelfde leeftijd”, “prachtig” en nog veel meer.

Andere beschrijvingen
Sommige omschrijvingen zijn oppervlakkiger dan andere. Enkele voorbeelden: “niet-menstruerend, niet-urinerend, zonder stoelgang en kinderloos, of in staat een korte zwangerschap te hebben die slechts een uur duurt”, “met lichamen die niet zijn aangetast door zwangerschap of borstvoeding’, “60 kubits groot (27,5 meter)”, “7 kubit breed (3,2 meter)”, “doorzichtig tot op het beenmerg”, “eeuwig jong”, “haarloos, op de wenkbrouwen en het hoofd na”, “puur”, “mooi”, enzovoort.

Kijken we nu naar de aard van de mensen van Jennah, insh’Allah.
Mensen van deze Dunya worden in deze wereld geboren zonder daarbij ook maar enige keuze te hebben. Mensen van Jennah kunnen in veel gevallen zelfs kiezen door welke deur ze zouden willen binnengaan. Tijdens ons huidige leven maken we keuzes, maar krijgen we niet altijd wat we willen. Het Paradijs is de plaats waar de inwoners altijd precies dat krijgen wat ze verlangen, of zelfs beter.

Telkens de mensen van het Paradijs eten, zal het beter zijn dan wat ze ooit voorheen aten. Het voedsel zal altijd perfect zijn, en met een excellent aroma. Niemand zal boertjes laten of zich verslikken, braken of problemen met gas hebben omwille van het eten. Er zal geen vertering van voedsel plaatsvinden, niets zal door de darmen of nieren passeren om nadien te worden uitgescheiden, zoals hier op aarde het geval is. Het voedsel wordt gewoon gegeten en doorgeslikt, waarop het door de poriën van de huid als een mist het lichaam verlaat en dan zijn oorspronkelijke vorm terug aanneemt. Eten is er geen noodzaak om je gezondheid op peil te houden. Alles is er totaal anders.

Hetzelfde geldt voor andere zaken in verband met het lichaam, omdat het lichaam in het Paradijs niet het lichaam van deze wereld is. Alles is volmaakt. De vrouwen hebben er geen maandelijkse cyclus, ze moeten niet naar het toilet om zich te ontlasten zoals hier het geval is. Dit helpt ons te begrijpen dat er geen lichamelijke relaties zullen zijn zoals we die hier kennen. Slechte gedachten en lust maken geen deel uit van het Paradijs. Er zijn daar alleen zuivere en goede zaken.

Mensen wiens geest is vervuild met de laagheid en onzin van dit leven zullen uiteraard proberen om wat we over Jennah weten te vergelijken met hun ziekelijke, vieze en onvervulde wereld. Wanneer ze de zaken bekijken waarvan we weten dat Allah ze voor de mensen van het Paradijs heeft voorzien, zullen ze zelfs de minste schoonheid ervan niet kunnen vatten. Leg hen en hun ideeën naast je neer en wend je naar de juiste denkwijze van hen die waarlijk in Allah geloven.


Uiteindelijk is het doel van elke echte gelovige niet
om knappe grieten in bubbelbaden aan te treffen.

Ze streven ernaar om dicht bij de andere bewoners
van het Paradijs te kunnen zijn, bij hen die dezelfde liefde
voor de Almachtige God en voor alle profeten voelen
(vrede en zegeningen over hen allen), en om de vrede,
sereniteit en rust te genieten die uitgaan  van
de schoonheden die geen oog eerder heeft gezien,
die geen oor ooit heeft gehoord
en die geen geest zich ooit heeft ingebeeld.

Voor de ware gelovige is het allerhoogste doel
om met Hem te zien die het meest zijn liefde waardig is,
Hem van Wie alle leven uitgaat,
de totaal Liefhebbende (al-Wadud) en de Enige God,
Allah Subhaanahu wa Ta’ala.

Jezzak’ Allahu khairan (met dank, en moge Allah je er nog beter voor geven) voor je goede vraag, en assalaamu alykum (vrede zij met jou).

Yusuf Estes

www.WatchIslam.com  –   www.TubeIslam.com  – www.IslamNewsroom.com

Bron http://islamnewsroom.com/news-we-need/1414-virgins-in-heaven
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Foei Islam ? en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.