Allah stelt niemand teleur

 
In een van de opnames van Sheikh Muhammad Mukhtar Ash-Shanqiti over “Yaqien”
(zekerheid), haalt hij het verhaal aan van een geleerde die met armoede werd getroffen.

De geleerde had net zijn Tafsir van de Quran afgewerkt, maar door zijn lage inkomen kon hij het werk niet laten publiceren. Dus ging hij raad vragen bij zijn broeders, studenten en leraars. Ze verwezen hem naar een man die veel bezit en rijkdom had: “Ga naar die-en-die; hij zal je geld geven zodat je je werk kan uitgeven.”

De geleerde vertrok, huurde een boot en begon aan zijn reis overzee. Echter, door de Genade en het Goddelijke Plan van Allah zag hij, toen hij vertrok, een man langs de kustlijn wandelen. Hij beval de kapitein van de boot om de man aan boord te laten komen om met hen mee te reizen. Toen de man aan boord kwam, vroeg de geleerde hem “Wie bent u?” De man gaf zijn naam.

De man vroeg: “Waar gaat u heen (waarheen gaat dit schip)?”
De geleerde zei: “Ik ga naar die-en-die op zoek naar hulp om mijn werk te publiceren.”
De man zei: “Ik heb gehoord dat u de Quran heeft vertaald?” Hij zei: “Ja”
De man zei: “Subhaan Alalh! Hoe heeft u deze uitspraak van Allah vertaald: U (alleen) aanbidden wij en U (alleen) vragen we om hulp”? (De Edele Quran 1:5)
De geleerde gaf hem de Tafsir van het vers, maar begreep ook de achterliggende bedoeling van de vraag. Dus zei hij tegen de kapitein van de boot: “Breng me terug naar huis.”

Moge Allah hem genadig zijn. Ondanks zijn grote nood keerde hij terug naar huis, maar zijn hart was vervuld van de zekerheid dat Allah voor hem voldoende zou zijn, hem uit zijn armoede zou verlossen en zijn aangelegenheden gemakkelijker zou maken.

Er waren niet meer dan drie dagen voorbijgegaan toen een man aan zijn deur aanklopte. Hij deed open en de man die daar stond zei hem: “Ik breng u een boodschap van die-en-die. Hij heeft gehoord dat u een Tafsir van de Quran heeft geschreven en zou die graag eens zien.”

Ongelooflijk! Bleek het te gaan over net dié man naar wie de geleerde onderweg was om hem om zijn hulp te vragen! Dus gaf hij zijn Tafsir aan de drager van de boodschap mee. Toen de rijke man het werk las, werd hij vervuld van verbazing en bewondering, waardoor hij de arme geleerde een zak goud en rijkdommen stuurde.

We mogen nooit vergeten

“Niemand heeft zich ooit zeker gevoeld over Allah
om dan door Allah teleurgesteld te worden.”

Nooit zal Allah de mensen teleurstellen
die “Yaqien” (zekerheid), “Tawakkul” (vertrouwen)
en “Husn Ad-Dhann” (een goede mening) over Hem hebben.

 

 

Khadejah Jones – Share Islam Team
www.islamswomen.com

.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muslim zijn is... en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.