Rellen … Wat een toeval! Of toch niet?

Auteur: Mariam

Kort voor 11 september wordt een spotfilm tegen de Islam gepubliceerd. De kritiek is stevig, maar niet spectaculair genoeg. Dus wordt er snel een Arabische vertaling verspreid. Raak! Enkele heethoofden barsten los, domme Moslims plegen geweld en maken zelfs slachtoffers. Doel bereikt: het was te stil geworden rond de Islam, maar dankzij deze onverstandige reacties staat de Islam weer volop in de schijnwerpers – negatief natuurlijk. En dan zeggen ze: “Zou het toeval zijn dat die aanslagen plaats hadden net voor of op 11 september?!” Duh!

Waarom bleef het dan aanvankelijk zolang stil?!
Volgens mijn bescheiden mening komt dat doordat de mensen die de film zagen, die zich eraan stoorden en zelfs kwaad waren, de juiste reactie hadden: 
Laat die idioot – wij trappen daar niet nog eens in (zoals met de spotprenten en dan de Quran verbranding). Pas toen de film uit het Engels werd vertaald naar het Arabisch, en dààr werd gelanceerd en gepromoot, kon hij minder geschoolde en meer verhitte geesten kwetsen en kwam de verhoopte minder geschoolde en meer verhitte reactie…

Wat een toeval … of toch niet?
Moslims worden gebruikt
om Moslims en Islam
in discrediet te brengen.


Maandagmiddag (17/9/2012) stond op de mobiele site van de Standaard een artikel met de foto van imam Nordine Taouil, die duidelijk verklaarde dat deze reacties (waaronder het voorval in Borgerhout) een Moslim onwaardig zijn: 
“Niet het gedrag van een moslim”. Ik had geen tijd om het te lezen aangezien ik gewoon een korte pauze op het werk had. Wanneer ik ’s avonds thuis kwam en via pc het artikel eens helemaal wilde bekijken … was het verdwenen. Nergens nog op de eerste webpagina iets te vinden over Moslims die deze gewelddadige reacties veroordelen. Ik gaf dan maar een zoekopdracht in het archief in en kwam zelfs dàn nog niet uit bij die bepaalde veroordeling van ’s namiddags… “Niet het gedrag van een moslim” vond ik wel terug op website van De Morgen. (*) Maar bij De Standaard, waar ik het oorspronkelijk las (zij het mobiel), vind ik met die exacte zin als zoekresultaat het artikel niet eens terug…

Wat een toeval … of toch niet?

Wat WEL op de eerste pagina online stond, was het bericht dat iemand op zijn blog een brief van een van zijn leerlingen heeft gepubliceerd met als titel: “Ik heb het gevoel dat er vanuit de ‘allochtone gemeenschap’ niets wordt gedaan” … Dat haalt de krant dus wel.
Hoeveel lezersbrieven van Moslims zijn er gekomen die willen uitschreeuwen dat dit niet in hun naam is gebeurd? Misschien niet eens meer zoveel… Na de vele voorvallen in het verleden, waarbij mijn eigen reacties systematisch NIET werden gepubliceerd, maar wel andermans smerige uithalen naar de Islam, doe ik bijvoorbeeld de moeite niet meer. Wie nog wel?
De “allochtonen” (daar worden zelfs mensen van de derde generatie nog bij gerekend en als Belgische Moslima word ook ik vaak als dusdanig beschouwd) proberen heel wat, maar als onze reacties worden weggemoffeld, ziet niemand ze! Op den duur probeer je niet meer, want ALS je iets zegt/schrijft, iets positiefs over de Islam, krijg je smurrie over je heen, verbale, kwetsende, smerige smurrie die je de volgende keer gewoon niet opnieuw wil uitlokken.

Wat een toeval … of toch niet?

En nu zie ik net in de Morgen (18/9/2012) een sneer van Ayan Hirsi Ali, dat het Westen de Moslims verkeerd aanpakt, want: “De moslims die nu de straat opgaan om doodstraf van de makers van de anti-islamfilm te eisen, zijn geen marginale groep. Integendeel, zij vertegenwoordigen de hoofdstroming in de huidige islam. Weliswaar veroordelen vele moslims en ex-moslims het geweld, maar zij staan aan de rand van de moslimgemeenschap.” Tja, het was al veel te lang geleden dat ze de pers nog eens had gehaald. Dankjewel idiote relschoppers dat je dat mens weer eens aan het woord hebt gebracht!

Wat een toeval … of toch niet?

Veel meer verborgen – in het Belang van Limburg nog wel – vond ik het getuigenis van de betrokkenen bij de rellen in Borgerhout. Misschien kan je dit eens aan je omgeving doorspelen (**) Uit het verhaal van aanwezigen en ooggetuigen blijkt dat de schermutselingen niet ontstonden als een massale destructieve betoging, maar omdat de Moslims ter plaatse die idioten van sharia4belgium en hun betoging wilden tegenhouden! 

Intussen is gebleken dat de kerel die de film op poten heeft gezet echt wel tot doel had rellen te veroorzaken: hij lanceerde het gerucht dat de film werd gemaakt in opdracht van ene Sam Bacile en dat die Bacile een Israëlische Amerikaan is. Blijkt die naam een alias te zijn van diezelfde kerel, zoals staat in het dossier uit 2010 van een onderzoek naar de man in verband met financiële fraude. Leuk he! Een smerige zet van een verbitterde, islamhatende Koptische Christen van wie zijn eigen kerkgemeenschap afstand neemt! In Egypte zijn Islamitische leiders en voorgangers van de Koptische Kerk trouwens al samengekomen om hun eenheid en onderlinge vrede te beklemtonen. Het is zoals toen met die dominee die de Quran wilde verbranden. Ook van hem zegden nota bene zijn eigen kinderen dat hij gewoon een zielige aandachtzoeker was. En wij trappen met open ogen in hun opzet.

Wat had er dan wel moeten gebeuren? 
Die film IS een belediging
en een Moslim moet zijn geloof verdedigen, toch?

ISLAM LEERT ONS
dat je op kwaad met goed reageert.
 

Hooguit heb je recht op vergelding met het gelijke: maak dus een film over een idiote filmmaker voor mijn part. Maar richt geen schade aan gebouwen aan en pleeg geen geweld tegen mensen aan de zijlijn. Dat mag nog niet eens in een oorlogssituatie! Het feit dat iemand Amerikaan is, maakt hem nog geen filmmaker. Het feit dat je Belg bent, maakt je nog geen Dutroux of Michele Martin!

ISLAM LEERT ONS
dat je in alles het voorbeeld van
de Profeet (vrede en zegeningen over hem) volgt.

Hoe reageerde hij dan wanneer hij werd beledigd? Hij verdroeg het, vergold kwaad met goed
en hij liet het straffen aan Allah over.

Het meest bekende verhaal is dat van zijn tocht naar Taif.

Totaal tegen de traditionele Arabische traditie van gastvrijheid in werd hij er niet ééns beleefd ontvangen. Hij werd verjaagd en de straatkinderen werden achter hem aangestuurd om hem met stenen te bekogelen. Dan pak je toch je zwaard en hakt hun hoofd af? Nee: hij liep tot hij veilig was en ging dan zitten treuren en uitrusten. Het bloed stond in zijn schoenen. Allah bood hem aan de bergen rondom Taif te laten instorten en de hele stad te verpletteren. Hij weigerde en sprak zijn hoop uit dat ooit uit die stad Moslims zouden voortkomen. En dat wàs ook zo.

Of het vrouwtje dat elke dag haar vuil over hem uitkieperde, wanneer Mohammad (vrede en zegeningen over hem) aan haar huis voorbij kwam. Hij maakte geen ommetje, hij stak de straat niet over. Hij liet het gebeuren. En toen hij op een dag onbesmeurd voorbij kon gaan, keerde hij met enkele mensen terug om te vragen wat er scheelde. De vrouw was ziek. Dat hij zich zorgen maakte om haar welzijn, na alles wat ze hem had aangedaan, maakte dat ze de Shahada zei!

Was hij kwaad geworden,
we zouden hem gelijk hebben gegeven.
Maar al die mensen zouden nooit het geschenk
van de Islam hebben gekregen.

Doordat hij rustig en waardig bleef,
en door zijn gebed voor zijn vijanden
zijn deze mensen gered, voor eeuwig,
en gaf hij aan zijn volgelingen
een voorbeeld dat de Islam groot heeft gemaakt.

Dat voorbeeld moeten wij opnieuw gaan volgen:
reageren zoals hij het zou hebben gedaan,
niet zoals men van ons verwacht.
Die “vijanden van de Islam” spelen met ons.
Ze zorgen ervoor dat wij met dat soort reacties
ZELF de mensen opzetten tegen ons en de Islam
. 

Verdedig je geloof en je Profeet door een goede Moslim te zijn, door meer te bidden en te vasten, door op je gedrag te letten. Daarvoor moet je meer leren over je eigen godsdienst, zodat je geen domme – laat staan verkeerde – dingen vertelt over Allah en Zijn Boodschapper (vrede en zegeningen over hem).

Verdedig hem door de mensen over hem te vertellen.
Verdedig hem door informatie over hem te verspreiden:Druk zaken die mooi zijn af en laat ze her en der achter bij kennissen of collega’s. Verspreid links naar positieve sites, die informatie geven en geen gif spuwen. Zorg dat ze de Islam leren kennen en niet de heethoofden die haar kapotmaken.

Ooit zei iemand me:

“Dat vijanden van de Islam
de Islam aanvallen,
dat is eigenlijk niet zo erg.
Moslims die de Islam kapot maken,
dàt zijn de echte vijanden van de Islam.”

Laten we het licht van de Islam terughalen in ons eigen leven!
Begin bij jezelf, je gezin, je familie, je kennissen. Stap voor stap…
En bid. Niets gebeurt tenzij als Allah het wil!

Vraag Hem je te helpen een Muslim te zijn
waardoor je omgeving beseft dat die verhitte relschoppers
jou inderdaad NIET vertegenwoordigden.

As Salaam Alykum!

De Vrede zij met jou!

En moge jij die vrede doorgeven!

(*) http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1502075/2012/09/17/Imam-Taouil-veroordeelt-rellen-Niet-het-gedrag-van-een-moslim.dhtml
(**) http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid1243599/marokkaanse-antwerpenaars-poogden-sharia4belgium-leden-te-verjagen-3.aspx

Leuke korte filmpjes over onderwerpen in de Islam:
http://www.youtube.com/results?search_query=nouman+ali+khan+quran+weekly&oq=nouman+ali+khan+quran&gs_l=youtube.3.0.0l10.5615.11131.0.12193.12.8.2.2.2.0.171.780.6j2.8.0…0.0…1ac.1.H_LsNTjw2Og
http://www.youtube.com/results?search_query=yusuf+estes+beauties+of+islam&oq=yusuf+estes+beauties+of+islam&gs_l=youtube.3..0.20828.34078.0.34891.62.42.3.1.1.5.422.3731.30j9j4-1.40.0…0.0…1ac.1.uHTCAN5f8fc
Informatie over de Islam op websites:
whatsislam.com  –  islamswomen.com  –  shareislam.com
en heu… mariaminislam.wordpress.com?

PS : In antwoord op deze film heeft islamnewsroom een film (die reeds bestond, hoor) opnieuw gepost met uitspraken van beroemde niet-Muslims over onze Profeet (vrede en zegeningen over hem): http://islamnewsroom.com/news-we-need/1975-innocence-reclaimed-another-non-muslim-video

.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Foei Islam ? en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.