Nieuwe moslim – zoveel te leren!

“Ik weet daar niets van af, maar ik ben niet goed genoeg zolang ik niet àlles heb geleerd!”
Hebben we dit niet allemaal al wel eens gedacht, of gehoord van een nieuwe moslim?
Lees dan eens wat Nouman Ali Khan hierop zegt!

“We geven de indruk dat je zoveel kennis nodig hebt, dat je zoveel Fiqh nodig hebt en zoveel Aqidah en zoveel Islamgeschiedenis, zoveel Arabisch, zoveel Tafsir, en zoveel over zoveel zaken. En je moet zoveel geleerden kennen met al hun boeken en namen. En dan moet je nog eens al die duizenden Youtube-filmpjes bekijken ook, en nota’s nemen, en dan maak je uiteindelijk MISSCHIEN een kans op Jennah…

Dan vraag ik je, denk hier eens over na. Dit is een van de allermooiste verhalen uit de Quran, dat van de jongemannen in de grot:

De jongelui die Allah beschrijft leefden in een tijdperk na Isa (Jezus, vrede zij met hem), voor de komst van de Profeet (vrede en zegeningen over hem), ongeveer 100 à 120 jaar voor de geboorte van de Profeet (vrede en zegeningen over hem).

Die jongemannen leefden in een tijdperk waarin er geen profeten waren en ze woonden in een dorp of stad waar zij de enige moslims waren. Deze jongeren zijn geen geleerden, ze hebben geen Sheikh die hen les geeft, ze hebben over geen enkel onderwerp idjaaza (diploma) – niets! Ze weten alleen maar dat ze niemand anders mogen aanbidden dan Allah. Meer weten ze niet.

Dit is het enige wat ze weten en kijk…  Sinds het begin van onze geschiedenis tot op de dag van vandaag  zien we dat de geleerden van de Islam, hun leven lang  het leven van jongemannen bestuderen – en erover schrijven!

Die jongelui van de Grot,
die qua kennis onbeduidend zijn,
zijn helden voor de ulamaa van de Islam!

WIJ zijn het die teveel van de mensen verwachten! We moeten snappen dat de eerste èchte vereiste is dat de mensen erkennen wie hun Rabb (meester) is. Meer niet. Dan begint hun tocht.
Als je graag veel kennis wil opdoen, wijst dat erop dat je je al wat verder op het pad bevindt. En iemand die minder gemakkelijk iets bijleert komt gewoon een beetje achter op het pad van kennis. Maar die kan dan weer vèr voor jou uit lopen op het pad van oprechtheid.“

 

Uittreksel uit https://mariaminislam.wordpress.com/2015/05/31/wat-doen-we-fout-2-van-4/
Oorspronkelijke lezing (Engels): https://www.youtube.com/watch?v=90jLQCcz-Dc

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muslim worden, Quran - onze gids en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.