Parijs – Moslims reageren NL

Neem de tekst hieronder over,
stuur de link door,
schrijf zelf iets…

Laat iets van je horen!

Niet zozeer een “pardon” aan de samenleving
maar een “jij handelt niet in mijn naam!”
aan de moordende sadistische criminelen
die met hun geweld onze maatschappij vergiftigen
en de Islam onherkenbaar verminken.

 

uit “De Standaard” de officiële verklaring
van de Belgische Moslimorganisaties

Zeven moslimorganisaties spraken zondag (15/11/2015) in een verklaring hun ‘grootste afkeuring en verwerping’ uit van de bloedige terreuraanslagen in Parijs en veroordelen met klem de daders achter deze terreuraanslag.

‘Gewelddadig extremisme heeft haar onmenselijk gelaat weer eens tentoongesteld en heeft met deze aanslagen getracht om haar lelijke gelaat te verkopen aan de superdiverse, tolerante pluralistische samenlevingen in het Westen’, opent de tekst.

‘Dat de barbarij van IS niet een bepaalde groep mensen viseert, maar het op de gehele mensheid gemunt heeft, blijkt uit haar andere recente wreedzuchtige slachtpartijen en misdaden tegen de menselijkheid in Turkije, Libanon en uiteraard vooral in de regio waar ze haar vermeende staat heeft gevestigd. De motieven die ten grondslag liggen aan dergelijke gruwel zijn zonneklaar. De haat, wrok en gevoelloosheid is de wederkerende constante in al haar barbaarse terreurdaden.’

‘De inborst van een pluralistische Europese samenleving is er een die gestoeld is op universele waarden, zoals mensenrechten, vrijheid, gelijkheid, tolerantie, verdraagzaamheid en (religieuze) verscheidenheid. Die inborst is sedert decennia verkrampt en in die staat zien gewelddadige extremisten een opportuniteit om haar volledig te splijten door het creëren van angst, polarisatie en haat’, luidt het verder.

‘Wij zeggen als verenigingen volmondig neen aan de boodschap van terroristen, neen aan de polemiek en diegenen die het angstklimaat wensen uit te buiten. Wij zullen ons blijven inschrijven in ons samenlevingsmodel en het project van de toekomst. Wij zullen onverminderd blijven vasthouden aan de humanitaire grondbeginselen van de islam en reiken de hand naar eenieder die samen met ons één dam wil vormen tegen het gewelddadig extremisme en sektarisme.’

De tekst wordt ondertekend door het Platform van Vlaamse imams, de Unie van moskeeën en islamitische verenigingen in Oost-Vlaanderen, de Liga van moskeeën en islamitische organisaties in provincie Antwerpen, de Vereniging van Gentse moskeeën, Thinkout, de Unie van Turkse verenigingen en de Turkse unie van België.


http://www.standaard.be/cnt/dmf20151115_01971226

 

NOG EEN ANDERE TEKST – maar Franstalig
https://muslimvrouwen.wordpress.com/2015/11/19/parijs-moslims-reageren-fr/

EN UITERAARD de OPEN BRIEF AAN BAGHDADI
geschreven door wereldvermaarde geleden:
https://stopislamicstatescrimes.wordpress.com/2014/10/03/open-brief-vertaald/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Foei Islam ? en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.