Islamofobie: verstand of gevoel

Wat de laatste tijd gebeurt is vreselijk. En de moordenaars bereiken blijkbaar wat ze willen: het zij-wij gevoel wordt aangewakkerd en het wantrouwen tegen Moslims neemt toe. Moslim meisjes krijgen te horen : “Doe die hoofddoek uit!”  Alsof je daarmee voorkomt dat een idioot zichzelf en andere mensen opblaast. En dan heb ik dit net online in “De Morgen” gezien.

Na aanslagen duikt islamofobie overal op, ook bij wie je het niet verwachtte
Als de buik dreigt te winnen van het hoofd

Angst, islamofobie, onversneden racisme: kijk even op sociale media en je ziet dat ook ‘weldenkende mensen’ negatiever tegenover moslims staan. Mogen we daar in deze bange tijden ook wat begrip voor tonen, of niet?

Stel: u stapt morgen op een vliegtuig richting zonniger oorden. Zou u zich helemaal op uw gemak voelen mochten er zich onder de passagiers ook – we zeggen maar wat – drie jonge moslims met een baard bevinden?

Voor de rest van het artikel moet ik betalen. Is me het geld niet waard.
Het is toch gek dat je “duidelijk-als-moslim-herkenbare” mensen met wantrouwen gaat bekijken na wat in Parijs en Brussel is gebeurd. Die kerels rookten drugs! Ze hebben overvallen gepleegd, dronken alcohol en vooral: ze vermoorden onschuldige mensen die ze zomaar willekeurig hebben gekozen (die rij is de drukste, daar doen we het dan maar)…

Dat zijn allemaal zaken die een Moslim
met zelfs maar een MINIMUM
aan kennis van zijn geloof niet doet.

En wat meer is: ze zagen er helemààl niet uit zoals de jongens in de overweging hierboven: geen baard, geen lang kleed, geen hoofddoek. En toch gaat het wantrouwen naar die laatste groep en niet naar het krapuul dat er “gewoon” uitziet en zich “doorsnee” gedraagt…

Van dat hele artikel kan ik maar één stuk onderschrijven,
maar dan anders geformuleerd:

LAAT DE BUIK NIET WINNEN VAN HET HOOFD
GEBRUIK JE GEZOND VERSTAND
Moslim èn niet-Moslim!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in -, Foei Islam ?, Sprokkels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.