Nacht van het Lot? Ligt dat niet vast?

Hoezo, Laylat ul Qadr?
Is onze Qadr niet al vastgelegd bij Allah, in Lauh al Mahfooz?

Ja, maar gedurende deze specifieke nacht, wanneer Laylat ul Qadr plaatsvindt, laat Allah je Lot downloaden (om in moderne termen te spreken) voor het komende jaar, van de Lauh al Mahfooz naar de gegevens van de Engelen. Die gegevens bevatten alles wat volgend jaar gaat gebeuren, ook wie op Hajj zal gaan. Dus als je dit jaar wil gaan, vraag dan in die laatste tien dagen om een aanvaarde Hajj. Bi dihni Allahi.

Het is belangrijk dat je in die nachten wordt aangetroffen (door de engelen) terwijl je je inzet, zodat Allah ziet dat je het waardig bent goeds van Hem te ontvangen. De Profeet (vrede en zegeningen over hem) heeft gezegd dat niets iemands leven verlengt zoals aalmoezen en Du’a. Je kan je leven met andere woorden langer maken door goede daden, liefdadigheid en smeekbeden!

Het is dus mogelijk dat Allah in je lotsbestemmingen die Hij neerzendt aan de engelen rekening houdt met wat Hij over jou weet. Daarom zegt Hij ook dat Hij uitwist en bevestigt wat Hij wil.

Je lot kan veranderen
doordat Allah jou
tijdens Laylat ul Qadr
in die actieve toestand
van aanbidding aantreft.

We vragen Allah dat onze Qadr goed is. En hij is altijd goed voor de gelovige. Wanneer hij wordt getroffen door wat goed lijkt, dan prijst hij Allah, subhaanahu wa ta’ala, namelijk uit dankbaarheid en wanneer hij wordt getroffen door iets wat slecht lijkt, dan draagt hij dat geduldig, en is ook dat een manier om zijn status te verbeteren.

Dit komt uit deze Engelstalige lezing over Laylat ul Qadr

Beperk je inzet
niet tot één nacht!

Ook uit deze lezing:

Profeet Muhammad (vrede en zegeningen over hem) had een reden om alle TIEN van de laatste nachten ten volle te benutten, ook al weten we dat Laylat ul Qadr op een oneven nacht valt.
 – Eerst en vooral kunnen we niet weten op welke nacht hij dit jaar valt.
 – Bovendien weten we nooit helemaal zeker wèlke de oneven nachten zijn.

Daarom is het belangrijk om elk van die tien nachten te laten tellen, tot het einde van de Ramadan. Stel je voor dat je Laylat ul Qadr mist omdat je de verkeerde oneven dagen telde en dat je dan op de Dag des Oordeels aankomt met als excuus: “Tja ik volgde de verkeerde waarneming van de maan, de foute berekening,…”

Beleef elk van die nachten,
want je hebt geen benul van
waar de schat zich bevindt.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Ramadan, Sprokkels en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.