Goede bedoelingen kunnen averechts werken

Goede bedoelingen kunnen inderdaad verkeerd uitpakken. Het is een punt waarop Nouman Ali Khan in verschillende lezingen terugkomt. Ik kwam het net weer tegen in de lopende Ramadanreeks op bayyinah.tv

Wij, nu, kennen de hele Openbaring en alle regels als één groot geheel. Dat brengt een gevaar mee voor nieuwe moslims. We zijn geneigd van hen te verwachten dat ze ineens al hun slechte gewoonten opgeven en perfect als moslim gaan leven.

Ten eerste doen we dat zelf niet. We zijn niet volmaakt.
Ten tweede hebben zij het recht als ieder ander voor hen om te groeien.

Voor we op de wereld werden geplaatst kenden we Allah en heeft ieder van ons persoonlijk getuigd dat Allah zijn/haar Rabb is. Maar hier op aarde is dat iets wat we moeten leren. Het is pas als je wéét, diep vanbinnen, dat Allah je Rabb is dat je hem oprecht kan volgen en gehoorzamen. Maar zelfs dan…

De Sahaba – de meest fantastische gelovigen ooit – waren van bij het begin bereid hun leven te geven voor hun geloof. Toch is het verbod op alcohol er slechts geleidelijk gekomen. De hijab is pas in het 16° jaar van het Profeetschap gekomen. Waarom? Omdat alcohol opgeven zwaar is. Omdat je schoonheid verbergen en je in nederigheid terugtrekken zwaar is. Daar hadden ZELFS de Sahaba tijd voor nodig.

hijab doubt

Gun je kinderen, je zusters, de nieuwe bekeerlingen tijd
om naar dergelijke stappen toe te groeien
zonder dat je hen met schuld overstelpt!
Zet je ze onder druk, dan schrik je ze uiteindelijk af.
Niet alleen van de hoofddoek, maar van de Dien…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Foei Islam ?, Muslim zijn is..., Sprokkels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.